حقايق تغذيه اي برنج سياه
آيا در بعضي از مواد غذايي مورد علاقه خود يا در قفسه فروشگاه هاي مواد غذايي با ظاهر برنج سياهفريب خورده ايد؟ قطعا تنها نيستيد. اين غله غني، مرموز و حاوي آنتي اكسيدان كه به عنوان برنج ممنوعه نيز شناخته مي شود، داراي بار مواد غذايي سنگين و سرشار از آنتوسيانين ها است (آنتي اكسيداني كه به زغال اخته رنگ آبي مي دهد) و مانند برنج قهوه اي يك غله كامل است.
بر اساس تحقيقات ژنتيكي، برنج سياه مانند ساير برنج هاي كشت شده (Oryza sativa) از حدود 10000 سال پيش بعنوان يك محصول واحد در چين تهيه مي شود.
با اين حال تحقيقات جديد نشان مي دهد كه 21 نوع برنج سياه ممكن است ريشه در ژاپن داشته باشند.
در هر صورت رشد آن بسيار پيچيده است، با عملكرد تنها 10 درصد انواع ديگر. اين امر باعث شده انحصاري و گران تمام شود.
تاريخ شفاهي نشان مي دهد كه اين برنج قرن ها فقط در اختيار اشراف ثروتمند بوده است. منتها امروزه همه جا در دسترس است.
انواع مختلفي از برنج سياه وجود دارد. برخي از آن ها سخت و چسبنده هستند، در حالي كه برخي ديگر اينگونه نيستند.
چند مثال شامل:
برنج چسبنده سياه: دانه هاي بلند، چسبنده و غالبا در بيابان هاي تايلند مورد استفاده قرار مي گيرد و يا با برنج چسبنده سفيد مخلوط مي شود.
برنج سياه چيني: سفت، چسبنده نيست و اغلب براي فرني يا كته استفاده مي شود.
برنج سياه اندونزي
برنج batinlaw فيليپين
برنج سياه جاسمين تايلندي
برچسب: ،